Els alumnes de 1r ESO han anat a fer un platet de vidre aplicant el disseny que prèviament van realitzar a Visual i Plàstica.

Els alumnes de 1r ESO han anat a fer un platet de vidre aplicant el disseny que prèviament van realitzar a Visual i Plàstica.

Vàrem anar a l’Ametlla del Vallès, a una masia, cal Fusteret, www.aventurina.com per fer aquest treball de vitrofusió.
Allà els monitors ens van explicar moltes coses sobre el vidre, la seva composició, el comportament de les seves molècules quan hi ha canvis de temperatura, quan es ratlla, com fer música, com l’hem de reciclar…
Vàrem triturar vidre de colors, el separarem en diferents calibres fins a fer-lo pols, és el casc.
Aquesta pols de vidre barrejada amb una mica d’aigua i cola és “la pintura” amb la que vàrem decorar el platet.
Ens donaren un vidre pla transparent, a sota vàrem posar el nostre projecte. Primer, vam fer la línia del dibuix amb una pols de vidre molt fina negra. Quan es va assecar, sobre d’una planxa una mica calenta, li vàrem donar la volta. Per l’altra cara vàrem posar la pols de vidre de colors tenint cura de que no es barregessin entre si, per la qual cosa havíem de portar a assecar la peça sobre la planxa cada vegada que havíem de posar un nou color en contacte amb l’altre.
Un cop fets, els monitors van posar els platets al forn sobre un motlle per aconseguir, al fondre’s, la forma de plat. La temperatura va anar pujant, lentament, fins a uns 800ºC fusionant el pols de color, casc, amb el vidre transparent de base. Després de refredar-se lentament ens varen portar els platets a l’ INS.

Aquest lloc web utilitza cookies per recopilar informació estadística sobre la navegació dels usuaris i millorar els seus serveis amb les seves preferències, generades a partir de les vostres pautes de navegació. Si continueu navegant, considerem que n’accepteu l’ús, descrit a la nostra Política de Cookies. ACEPTAR
Aviso de cookies