Excursió a Olot amb els alumnes de 4rt

IMG-20171107-WA0155 - copia (1)

Els alumnes de quart d’ESO de l’optativa de Biologia i Geologia hem gaudit d’una sortida per la
Garrotxa amb l’objectiu d’observar els volcans de la zona i l’entorn natural preciós de la fageda
d’en Jordà.
El fet de poder treballar in situ els continguts dels primers temes de la matèria en el millor
exemple de paisatge volcànic de tota la península ibèrica i un dels més importants d’Europa, és un vertader privilegi.
Un cop a Olot varem visitar el Museu dels Volcans que ens va apropar als fenòmens volcànics, als terratrèmols i als ecosistemes de la Garrotxa. Del Museu varem anar cap el Croscat a observar les grederes ben visibles en el tall impressionant deixat com a conseqüència de les extraccions de materials volcànics que va patir durant anys.
Després de caminar una estona amb un trosset de pujada vam arribar al volcà de Santa Margarida i varem baixar a l’ampli cràter circular , dins el qual hi ha l’ermita que dóna nom al volcà, on hi varem dinar.
Havent dinat, varem fer una petita ruta per la Fageda d’en Jordà. Una fageda excepcional, ja que creix a una altitud més baixa del normal i sobre la lava del Croscat.
Si a tot plegat li afegim la sort que ens fes un dia radiant, amb molt bona visibilitat, podem concloure que la sortida va ser tot un èxit.

Aquest lloc web utilitza cookies per recopilar informació estadística sobre la navegació dels usuaris i millorar els seus serveis amb les seves preferències, generades a partir de les vostres pautes de navegació. Si continueu navegant, considerem que n’accepteu l’ús, descrit a la nostra Política de Cookies. ACEPTAR
Aviso de cookies