Sortida a Can Fusteret, la casa del vidre

Sortida a Can Fusteret, la casa del vidre

El passat 12 i 14 de febrer ela alumnes de 1ESO vam anar a can Fusteret per regalar un missatge en una tassa.

La tassa havia passat per dues coccions. La primera a 1000 graus per coure el fang. Després ha estat submergida en una pols (porcellana) i es fa una segona cuita a uns 800 graus. El resultat és una tassa blanca sobre la que els nostres alumnes van pensar i elaborar un missatge visual, lletra poca.

Van fer el projecte retallant papers de revistes. Després van copiar les formes en un paper de color (diversos colors) esgrafiat amb esmalt ceràmic. S’havia de mullar per poder enganxar les formes a la tassa. Al final podien escriure alguna cosa amb pols de vidre negra.

Les tasses després les han de tornar a enfornar.

Els alumnes també van aprendre coses sobre la ceràmica, l’argila, la porcellana. Com actua la tensió superficial de l’aigua. Perquè els càntirs mantenen l’aigua fresca…

Aquest treball s’emmarca dintre de la matèria de Visual i Plàstica en el tema de les funcions de les imatges.

 

Aquest lloc web utilitza cookies per recopilar informació estadística sobre la navegació dels usuaris i millorar els seus serveis amb les seves preferències, generades a partir de les vostres pautes de navegació. Si continueu navegant, considerem que n’accepteu l’ús, descrit a la nostra Política de Cookies. ACEPTAR
Aviso de cookies