Zona Intrusa 12

Zona Intrusa 12

Els alumnes de 4t d’ESO de l’optativa de Visual i Plàstica van gaudir de la proposta artística dirigida per Rita Andreu i portada a terme per l’artista  Azahara Cerezo.

La Zona Intrusa és un apropament a l’art contemporani, es compon d’un elements intrús, “enguany es tractava d’un panell construït amb llums led en el qual s’hi podia llegir un fragment d’un poema de l’escriptora argentina Alejandra Pizarnik: “Cada palabra dice lo que dice y además más y otra cosa“”, hem interactuat moltíssim amb ell al mateix temps que ens ha fet pensar i llençar preguntes a l’aire. L’activitat que acompanya a la zona intrusa, “en aquesta edició, treballava al voltant de les paraules i del llenguatge, elements invisibles però imprescindibles a l’hora de relacionar-nos amb els altres i amb el món. Si ens preguntem quin sentit tenen o per què utilitzem les paraules, a priori la resposta podria resultar senzilla: les paraules són unitats amb un significat concret, que, articulades unes amb les altres, ens permeten donar forma i expressar pensaments. Són una eina que utilitzem per designar allò que existeix i que, en principi, ens permet comunicar-nos els uns amb els altres. Al mateix temps, però, i no menys important, les paraules i el llenguatge no només designen, sinó que creen realitats en si mateixes.”

La proposta de la Azahara Cerezo i la Rita Andreu ha sigut una espècie de joc del telèfon, els alumnes van fer un petit escrit,  una experiència o anècdota relacionada amb l’institut, un altre alumne es va encarregar de traduir l’escrit  a emojis i un altre alumne va tornar a traduir els emojis a text. Ultim dia els alumnes van tenir el retorn dels seus escrits amb les seves traduccions corresponents. Tot plegat molt divertit al mateix temps ens ha fet reflexionar a tots plegats sobre les virtuts i mancances d’aquest nou llenguatge visual!

 

Aquest lloc web utilitza cookies per recopilar informació estadística sobre la navegació dels usuaris i millorar els seus serveis amb les seves preferències, generades a partir de les vostres pautes de navegació. Si continueu navegant, considerem que n’accepteu l’ús, descrit a la nostra Política de Cookies. ACEPTAR
Aviso de cookies