Les capses de la vida de l’aula d’acollida

Les capses de la vida de l'aula d'acollida
Aquest matí, els i les alumnes de l’Aula d’Acollida s’han trobat a la biblioteca de l’institut per presentar-nos la seva capsa de la vida. Es tracta d’un projecte en que, desenvolupant la competència lingüística, podem treballar, alhora, el dol migratori, l’empatia, el respecte, la diversitat,…
Durant diverses setmanes, l’alumnat nouvingut de l’Institut Miquel Biada ha treballat en com narrar una història per poder explicar la seva història de vida personal.
Per fer la creació, han treballat diferents activitats que els ha portat a escriure i explicar el seus orígens, com va ser el procés de migració i com se senten ara, en un país i una cultura totalment diferent a la que van créixer.
El text ha anat acompanyat d’objectes personals que els ajudaven a poder expressar els seus sentiments mentre narraven la seva història de vida. Tots aquests objectes estaven dins d’una capsa que han decorat al seu gust, personalitzant-la per intentar representar què són, d’on provenen o què enyoren.
Gràcies a aquest projecte, tot l’alumnat ha pogut conèixer i compartir amb la resta de companys i companyes la seva història i s’han adonat que, tot i les distàncies físiques, les barreres i les diferències culturals, tots i totes som iguals.
A continuació, us mostrem algunes de les fotografies que hem fet. Això és un petit tastet de l’experiència tant emocionant que hem viscut.
Aquest lloc web utilitza cookies per recopilar informació estadística sobre la navegació dels usuaris i millorar els seus serveis amb les seves preferències, generades a partir de les vostres pautes de navegació. Si continueu navegant, considerem que n’accepteu l’ús, descrit a la nostra Política de Cookies. ACEPTAR
Aviso de cookies