SOCIAL NEET

SOCIAL NEET

El passat divendres vam tenir l’oportunitat d’assistir a la presentació del projecte “Social Neet” al Cafè de Mar. Es tracta d’ un projecte europeu   que té com a objectiu principal la reinserció de joves entre 18 i 29 anys que busquen feina i tenen la motivació de desenvolupar una idea de negoci en un futur proper, poden igualment estar estudiant, per això es recomana especialment a alumnes de cicles formatius que estiguin a l’últim curs.

 

L’objectiu és que puguin trobar feina o crear solucions empresarials innovadores i transformadores en l’àmbit de l’economia social i solidària. Per fer-ho, s’ofereix orientació professional, formació, estades en empreses i assessorament en cinc sectors d’ocupació concrets: cultura i turisme, benestar i assistència sanitària, agricultura, programari informàtic i de codi obert, i fonts alternatives d’energia.

A més, el projecte també vol conscienciar sobre l’impacte de la innovació social i l’emprenedoria per fer front a l’atur juvenil i crear una xarxa experta de cooperació transnacional. Social NEET està finançat per l’European Economic Area a través de la European Economic Area Agreement.

 

En l’acte d’inauguració de la presentació d’aquest projecte van participar  2 emprenedors i 2 emprenedores que van explicar la seva experiència. Entre ells, estava a més el presentador, que també va emprendre el seu projecte personal. Aquest va explicar la seva experiència acadèmica i professional i el camí que va haver de recórrer fins arribar on és. Deia que des de la família sempre li havien inculcat la idea de que havia de ser advocat, ja que la seva família ho eren. Però quan estava sol pensava sobre el tema i es repetia que no era el que volia. Per tant,  va prendre la decisió de “sortir del camí” i agafar el seu propi, el camí que ell desitjava i presentia que era el seu. Es va allunyar durant un temps, per conèixer-se millor i complir amb els seus objectius. Ho va aconseguir i va crear la seva pròpia App, és una app que serveix per intercanviar-se aparells electrodomèstics entre els veïns. Quan va començar, quasi bé no tenia molts usuaris però amb el temps va arribar a tenir èxit. Desprès s’ha anat involucrant en molts altres projectes interessants i que li funcionen motl bé. Recalcava que no tot comença des de dalt, i has d’anar creixent amb el temps. La seva intervenció en va agradar i motivar molt.

Finalment, van fer una taula rodona on van estar presents els altres quatre emprenedors. Van explicar la història de cadascú i es van anar debatent alguns conceptes, com els recursos inicials que sempre són necessaris, l’acompanyament i l’objectiu clar que ha de tenir cadascú del què vol fer. . La veritat que ha estat molt bé, hem après moltíssim i pensem que ha estat una bona tarda, on ens van animar a fer i dedicar-nos al que realment ens agrada. Encara que van matisar que no tot és tan fàcil, però que  amb esforç, dedicació i motivació tot és possible.

 

Adjuntem alguns links publicats també d’aquest esdeveniment.

https://www.youtube.com/watch?v=7RL3dwRWfXo

http://laveucdm.cat/2020/01/31/arranca-projecte-europeu-social-neet/

 

SOUKAINA , KAOUTAR, SAFAE, IKRAM, IVAN, GISELA-1r Batxillerat Humanístic-social

 

Aquest lloc web utilitza cookies per recopilar informació estadística sobre la navegació dels usuaris i millorar els seus serveis amb les seves preferències, generades a partir de les vostres pautes de navegació. Si continueu navegant, considerem que n’accepteu l’ús, descrit a la nostra Política de Cookies. ACEPTAR
Aviso de cookies