Hem enviat la tardor a la capsa dels record?

Hem enviat la tardor a la capsa dels record?

L’alumnat de 2n d’ESO de l’optativa “Instal·lacions artístiques” (abans “Decorem el centre”), inspirats en el Projecte artístic del Nadal de l’artista Paula Bosch exposat com a pessebre a la plaça sant Jaume de Barcelona l’any 2019, hem realitzat la nostra primera instal·lació artística (*) de la tardor.

“Hem enviat la tardor a la capsa dels records?” aquesta instal·lació pretén fer reflexionar sobre com el canvi climàtic ha modificat la tardor tal com la tenim projectada en el nostre imaginari col·lectiu. Els poemes de tardor, les enganyifes, els refranys, els seus colors, les seves imatges, la seva meteorologia… tot ens ha canviat!

 

Ha desaparegut la pluja fina que rega la terra i permet que surtin els bolets i els caragols, ara plou poc i quan plou cau un ruixat que millor no treure el paraigua per si passa a millor vida.

Les temperatures elevades han modificat els cicles migratoris de molts ocells, les mosques i els mosquits no marxen, ha retardat la caiguda de les fulles i els colors del paisatge han canviat…

A aquesta tardor que recorda l’estiu hi trobem a faltar el vent que fa caure les pinyes, amb la calor no vénen de gust les castanyes cuites al foc, ja ens podem acomiadar de la bufanda, la gorra i els guants, ni a l’hivern els necessitarem!

D’on prové la gastronomia típica de la tardor? És de Kilòmetre “0”?

Els temps han canviat i les tradicions també, celebràvem Tot Sants i ara també Halloween (que l’hem importat de fora), els panellets també s’han adaptat al S.XXI, ara també en tenim de disseny…

Els artistes us convidem a passejar-vos per la instal·lació…

Bona tardor a tothom!

 

(*) Instal·lació artística: és un gènere d’art contemporani on s’utilitza l’espai d’exposició per crear un ambient o una experiència global en la qual intervenen diversos sentits o el cos sencer dels/les espectadors/es, amb l’objectiu d’interpel·lar i fer pensar al públic.

Aquest lloc web utilitza cookies per recopilar informació estadística sobre la navegació dels usuaris i millorar els seus serveis amb les seves preferències, generades a partir de les vostres pautes de navegació. Si continueu navegant, considerem que n’accepteu l’ús, descrit a la nostra Política de Cookies. ACEPTAR
Aviso de cookies