Seu del concurs matemàtic la Copa Cangur

IMG_5024

Durant el passat dijous, 25 de Gener, l’institut Miquel Biada ha estat seu de la celebració del concurs de la Copa Cangur a nivell del Maresme i del Vallès Oriental. Un concurs que ha sorgit com a transformació del famós Cangur (http://cangur.org). 

La copa Cangur (http://cangur.org/la-copa) és un concurs de Matemàtiques en el qual hi participen equips de 7 persones, de les quals hi ha com a màxim 3 alumnes de 3r d’ESO i la resta són de 2n d’ESO. Aquest cop, al Miquel Biada han vingut 15 equips de 9 centres de secundària diferents. Per tant, hem estat més de 105 alumnes participant en un concurs engrescador amb problemes de matemàtiques prou difícils. El Miquel Biada hi ha participat amb 2 equips.

Un dels fets característics del concurs és la puntuació dels problemes, la qual és dinàmica. Va variant al llarg del temps segons uns criteris, on si es considera el problema més difícil, puja la puntuació del problema. En aquesta edició, hi hagut un moment, en que el problema que tenia més puntuació valia quasi quatre vegades el problema que valia menys.

La puntuació augmenta un punt cada minut, per tant, com més estona estàs per fer el problema més puntuació té. El primer equip que l’encerta, té 15 punts addicionals, el segon 10, i el tercer 5. A partir del moment que un equip l’ha encertat, deixa d’augmentar la puntuació segons els minuts. Però si algun equip dóna una solució errònia, la puntuació augment en 2 punts.
Si voleu més informació del funcionament del cangur podeu mirar a la web, on hi ha enunciats d’edicions anteriors i les normes.

Des del departament de ciències hem quedat molt contents de poder celebrar aquest gran esdeveniment al centre i veure com podem gaudir fent matemàtiques tanta gent en un mateix espai.

Aquest lloc web utilitza cookies per recopilar informació estadística sobre la navegació dels usuaris i millorar els seus serveis amb les seves preferències, generades a partir de les vostres pautes de navegació. Si continueu navegant, considerem que n’accepteu l’ús, descrit a la nostra Política de Cookies. ACEPTAR
Aviso de cookies