Preguntes freqüents d’Erasmus i altres beques de mobilitat internacional (FP i PFI)

Preguntes freqüents d’Erasmus i altres beques de mobilitat internacional (FP i PFI)

Sóc un alumne/a de FP o PFI de l’INS Miquel BIada i vull obtenir una beca Erasmus. Què haig de fer?

T’has d’inscriure al canal de Telegram de mobilitat internacional per a la FP del Miquel Biada. Per entrar al canal has de tenir l’aplicació Telegram instal·lada al mòbil i accedir a aquest vincle des del teu telèfon mòbil: https://t.me/mobilitatfpbiada Quan vegis publicada una beca que t’interessi l’has de sol·licitar seguint les instruccions que trobaràs a la publicació. És important que no silenciïs el canal de Telegram perquè rebis l’avís i et puguis inscriure a la beca, si hi estàs interessat/da. Aquest canal està dissenyat perquè alumnes i famílies rebin al mòbil i en temps real les publicacions de beques de mobilitat internacional a la FP i PFI.

 

Quan es publiquen les beques?

Les beques Erasmus i altres beques similars per FP i PFI es es publiquen al llarg del curs en diferents mesos de l’any. Per això és important que els alumnes estiguin subscrits al grup de Telegram per rebre les notificacions. A més a més, els alumnes i famílies també rebran correus electrònics notificant la publicació de les beques. Per últim, els tutors i el coordinador de mobilitat internacional també recordaran als diferents grups d’alumnes les diferents possibilitats de mobilitat internacional que se’ls hi van oferint.

 

Sóc un alumne de primer curs de cicle formatiu. Puc sol·licitar una beca o m’haig d’esperar a cursar el segon curs?

Si no s’indica el contrari a la convocatòria, els alumnes de primer poden sol·licitar beques igual que els de segon.

 

Jo ja vaig acabar els meus estudis de FP al Miquel Biada. Em puc presentar a les beques?

Sí, tenim beques molt importants específiques per alumnes graduats.  

 

Cada any hi ha beques per tots els cicles de FP?

Malauradament no. Els recursos que la Unió Europea destina en mobilitat internacional per alumnes són limitats i el centre no rep cada any beques per tots els cicles.  

 

Quan faci l’Erasmus m’hauré de buscar jo l’empresa i l’allotjament?

No. L’allotjament, l’empresa de pràctiques i el transport internacional són organitzat pels serveis d’administració educativa. Els i les alumnes podran escollir país i empresa d’entre les opcions que se’ls hi ofereixen (segons la puntuació de l’alumne i disponibilitat del moment).   

 

Quins elements puntuen en el procés de selecció?

En el procés de selecció es tenen molt en compte els certificats oficials d’idiomes, l’expedient acadèmic de l’alumne i l’entrevista personal, on es valoren les inquietuds, la maduresa i el perfil professional de l’alumne/a.  

 

Tinc un nivell d’idiomes baix i mai he sortit d’Espanya. Em puc presentar?

Sí, de fet t’hi encoratgem. Intenta certificar el nivell d’idiomes que tens amb un títol oficial i fes tot el que puguis per tenir el millor expedient acadèmic possible. També tingues en compte que les beques són limitades i el nombre de sol·licituds és elevat. 

 

Tinc més dubtes. A qui m’haig d’adreçar?

Per qualsevol dubte que tinguis o que puguis tenir en el futur només t’has d’adreçar al coordinador de mobilitat: coordinacio.mobilitat@biada.net

 

Beques adjudicades durant el curs 2021 – 2022.

Alumne/a Estudis Programa Durada pràctiques  Només per alumnes graduats Curs d’execució
Agustín, Clara. PFI Imatge personal Erasmus 2 setmanes No 2021 – 2022
Benítez, Pablo. CFGM Instal·lacions elèctriques i automàtiques Singulars 1 any 2022 – 2023
Biel, Eric. CFGM Obres d’interior Singulars 1 any 2022 – 2023
Ferrando, Izan. CFGM Instal·lacions elèctriques i automàtiques Singulars 1 any 2022 – 2023
Haid, Mohamed. PFI Administratiu Erasmus 2 setmanes No 2021 – 2022
Monsalve, Valeria. PFI Administratiu Erasmus 2 setmanes No 2021 – 2022
Rodríguez, Èric. CFGM Operador de laboratori Erasmus 2 mesos No 2022 – 2023
Rodríguez, Jamie. CFGS Mecatrònica Singulars 1 any 2022 – 2023
Tissera, Federico. CFGM Obres d’interior Singulars 1 any 2022 – 2023

 

Aquest lloc web utilitza cookies per recopilar informació estadística sobre la navegació dels usuaris i millorar els seus serveis amb les seves preferències, generades a partir de les vostres pautes de navegació. Si continueu navegant, considerem que n’accepteu l’ús, descrit a la nostra Política de Cookies. ACEPTAR
Aviso de cookies